Oude stoppenkast vervangen: wanneer en waarom?

Oude stoppenkast vervangen: wanneer en waarom?

Heb jij er wel eens bij stilgestaan welke inspanning we tegenwoordig van onze meterkast vragen? Als we ons energieverbruik vergelijk met jaren terug zien we dat deze nog altijd stijgt. We gebruiken steeds meer elektrische apparaten en die apparaten verlangen een ander vermogen. In het kort: er wordt steeds meer gevraagd van onze meterkast.

We gaan tegenwoordig veel bewuster om met energie. Op ieder apparaat staan labels hoe zuinig deze zijn en we proberen de juiste keuzes te maken om ons energieverbruik te beperken. Toch vraagt het moderne leven een stuk meer energie dan vroeger.

Denk aan moderne devices en elektrische auto’s die in sneltreinvaart hun intrede in ons leven hebben gedaan. De kans is groot dat je minimaal twee smartphones, een laptop en een tablet in huis hebt, die met grote regelmaat opgeladen worden. Want alle elektrische apparaten moeten gevoed worden om er iets mee te kunnen.

Combineer dat met trends als zonnepanelen of warmtepompen en vergaande automatisering in ons huishouden en je hebt een meterkast waaraan opeens hele andere eisen gesteld worden. De meterkast, ook wel groepenkast genoemd, is het centrale punt in de woning waar alle technische aansluitingen samenkomen. Denk aan elektriciteit, aardgas en water, maar bijvoorbeeld ook de internet- en telefoonaansluiting. Vanuit hier worden alle juiste leidingen naar de juiste plekken in het huis verspreidt.

Veranderend gebruik van die meterkast, betekent daarmee ook dat we andere behoeftes aan een meterkast krijgen. Daarom is het goed om met specialisten te kijken of dat technische hart van jouw woning, je meterkast, nog wel aansluit bij jouw leven. Met de professionals van Beterkast bespreek je snel en eenvoudig welke moderne middelen jij in je dagelijkse leven gebruikt en vindt je de passende oplossing voor jouw woning.

Neem contact met ons op